Туристичка организација општине Бојник организовала је у уторак, 10. маја, први Фестивал цвећа на тргу у центру Бојника. На фестивалу су узели учешће излагачи из целог  Јабланичког округа а фестивал је био изложбено-продајног карактера. Поред изложбе и продаје цвећа организовано је и такмичење у две категорије – за најлепше уређен штанд и за најлепши пролећни венчић.

На Фестивалском такмичењу награде су освојили:

У категорији најбољи венчић екипе:

Прво место – „Грачаница“

Друго место – „Пчелице“ Коњувце

Треће место – „Анђели“

У категорији најлепше уређен штанд

Прво место: Штанд бр.1 – цвећара Теодора

Друго место: Штанд бр.7 – цвећара Калатеа

Треће место: Штанд бр.6 – Расадник „Митић“ – Дејан Митић

Жири је доделио и једну специјалну награду госпођици Јелени Димитријевић – цвећара „Лили“ из Лесковца.

Посетиоци су уживали у наступу авангардних џез балeрина креативног студија Авангарда које су одплесале неколико прича које потичу из Шпаније, Америке и Ирске. Након њиховог наступа уследио је час плеса за најмлађе на коме су малишани учили кораке једног карневалског плеса.

У оквиру фестивала организована је и Зелена учионица где су ученици продуженог боравка ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“ и ученици петог разреда са проф. Биологије Миленом Бабић разговарали о значају биљног света за живот човека и односу биљног према животињском свету и узајамна повезаност односно о вегетативном размножавању, нези украсног биља и биљу као зачину.

Погледајте сличне вести