Установа „Дом културе Бојник“

Општина Бојник као место културних догађања је релативно млада општина која се културно развија тек након Другог светског рата. Дом културе „Напредак“ формиран је 1948. године и био је главно место окупљања грађана општине Бојник па и шире који су волели да гледају најновије филмове, слушају тадашње актуелне естрадне уметнике и уживају у представама гостујућих позоришта из Ниша, Лесковца.

Садашњи Дом културе основан је 30. новембра 2016. године као Установа Дом Културе „Бојник“ Бојник. Основна делатност ове установе је да обезбеди развој ликовне уметности, музичке и сценске уметности, културно уметничких манифестација, заштиту културних добара путем извођења радова на заштити споменика културе, попуњавање збирке музеја предметима и документима из историје завичаја, издаје и публикује дела.

ПОРЕД ТОГА ШТО ЈЕ ДОМ КУЛТУРЕ, У ОВОЈ ЗГРАДИ СЕ НАЛАЗИ И БИОСКОП

Сала Дома културе

Установа Дом Културе организатор је неколико манифестација: Позоришни дани, Комеморативни скуп 17. Фебруар, Музички интермецо, Пасуљијада, Сабор „Горешњак“ – чувари традиције.

Сала Дома културе Бојник – Биоскоп- је новијег датума, обновљена је 2005. године. Капацитет сале је 250 места.

У току су завршни радови на проширењу зграде ове установе где је планиран изложбени простор са две сталне поставке – успомени на стрељане 17. фебруара 1942. и краљу трубе, Фејату Сејдићу.

Галерија фотографија