Бициклизам у општини Бојник

Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа у сарадњи са Аустријском агенцијом за развој је изградио на територији општина Бојник,Лебане, Медвеђа, Куршумлија и Прокупље пешачке и бициклистичке стазе које пролазе кроз атрактивне пределе и места. Неке од њих су: Велика МТВ тура, Стаза панорама, Традиција и стари занати, Траговима Византије, Цркве и села, Стаза Раданских вода и Стаза легенди.

Успутно се наилази на многа знаменита и интересантна места на планини Радан, као што су: црква Св. Петра на Великом Петровцу, Дели воде, Борински скок, Брестовачко језеро, Марино кале, Црква Св. Тројице у Ображди, воденице у селима Боринце и Ивање, потоци и речице,извори хладне планинске воде и друге знаменитости у оближњим местима.

БИЦИКЛИСТИЧКЕ И МОТО МАНИФЕСТАЦИЈЕ И МАРАТОНИ

На овим стазама су се одржавали МТБ маратони. Први „Mountainbike-cross-country“ маратон (МТВ) на Радан планини одржан је 2. октобра 2011. године и у њему је учествовало 70 бициклиста из Србије у дисциплинама : средњи маратон (58 км) и мали маратон (30 км).

У близини села Брестовац, одмах изнад Брестовачког језера, постоји мото стаза на којој су се одржавала балканска првенства у мото кросу. За љубитеље бициклизма ТО Бојник организује манифестацију „Пролећна вожња бицикала“ намењену рекреативцима и љубитељима бицикала и природе.

Галерија фотографија