Трећи фестивал цвећа у Бојнику одржан је у уторак, 15.05.2024. у школском парку и на платоу у центру Бојника.  Фестивал је ове године отворио балетски студио „Маслачак“ из Лебана а у наставку програма своје цветне костиме представили су малишани ПУ „Ђука Динић“.

Поред изложбе и продаје цвећа, Фестивал има и такмичарски карактер те су излагачи и ове године имали прилику да се такмиче за најлепше уређен штанд. По одлуци стручног жирија најбоље уређен штанд је имао Атос Гарден центар из Ниша. Друго место у овој категорији припало је расаднику  „Стојановић“ из Доњег Синковца  а треће место Дејану Митићу .

Организовано је такмичење и за ученике ОШ „Станимир Вељковић Зеле“  који су своју креативност усмерили на прављење најлепшег цветног аранжмана. Такмичило се 10. екипа: Цветићи, Вилењаци, Ружице, Пролећни цветићи, Јорговани, Лептирићи, Ђурђевак, Космос, Кале и Бубамарице. Пред жиријем је био изузетно тежак задатак а победу је овог пута однела екипа „Вилењаци“ . Друго место је припало екипи „Лептирићи“ а треће екипи „Космос“

Захваљујемо се свој деци, учитељима и излагачима који су узели учешће на такмичењима. Такође, велико хвала васпитачима и деци ПУ „Ђука Динић“ на дивној ревији цветних костима  које су припремили и представили као и Сањи Јовановић на декорацији простора и сарадњи.

Погледајте сличне вести