Позовите нас : 016 820 316

Пишите нам : turizam@tobojnik.rs

Ловачки дани на Радану

Ловачки дани на Радану

Loading Events
This event has passed.

Животињски свет на планини Радан богат је  и разнолик почев од бројних врста птица до крупне дивљачи. На Радану је регистровано 1.838 врста биљака и животиња, што указује на изузетно велики потенцијал подручја. Радан је значајно подручје птица у Србији, па и у Европи, јер листу птица чини укупно 99 врста, од којих 55 су од међународног значаја. На ширем подручју Радана забележено је 29 врста сисара (зец, вук, шакал, лисица, дивља мачка, куна, дивља свиња, срна и друге).

Манифестација „Ловачки дани на Радану“ коју туристичка организација општине Бојник организује  у сарадњи са ловачким удружењем „Подгора“ –Бојник је манифестација чији је циљ окупљање ловаца и пријатеља ловства. Организован је лов на дивље свиње, вука, шакала и лисице а касније на стрелишту „Радан“ такмичење у гађању глинених голубова и непокретне мете.

Лов на крупну дивљач посебан је изазов за све страствене ловце а они који нису толико вешти пронаћи ће задовољство у дружењу, шаљивим причама и ловачким авантурама, као и припремању јела од дивљачи.

Go to Top